fbpx

Gnijezdo gavrana

Gnijezdo gavrana

Raven breg – Gnijezdo gavrana

Priča o Raven Bregu priča je o dugogodišnjem iskustvu, uspješnom poslovanju, trudu i jasnoj viziji obitelji Gavran da u Hagnju, selu udaljenom tridesetak minuta vožnje automobilom od Zagreba, na svome brežuljkastu terenu uredi ovako čaroban wedding & business resort.

U nazivu imanja poigrali smo se s našim prezimenom, budući da engleska riječ „ravenopisuje upravo „gavrana“. Pritom smo i za maskotu imanja preuzeli ovu vrlo inteligentnu, ali tajanstvenu pticu koja je stoljećima prisutna u brojnim mitovima i legendama naroda diljem svijeta. U književnim djelima o njoj čitamo još iz vremena antičke Grčke, kad je u 6. st. pr. Kr. slavni Ezop napisao čuvenu basnu o gavranu i lisici, a glavni je lik poznate pjesme američkog književnika Edgara Allana Poea (1809. – 1849.).

Na Raven Bregu sve je u znaku Gavrana; i to velikih i malih – prema kojima su nazvani smještajni objekti i naša konoba – a da vaš boravak kod nas čitavo vrijeme bude ugodan budnim će okom paziti jedan gavran na terasi konobe.

Kako do nas?

Do Raven Brega najjednostavnije ćete stići automobilom. Dolazite li iz smjera Zagreba, pratite putokaze u smjeru Bjelovara, koji će vas dovesti najprije do autoceste A4 (Zagreb – Goričan), koju ćete kod čvora Sveta Helena napustiti i nastaviti brzom, četverotračnom državnom cestom D10. I dalje prateći putokaze prema Bjelovaru, posljednjih nekoliko kilometara vozit ćete državnom cestom D28 do Hagnja. Od Zagreba do Hagnja 50-ak je kilometara, za što će vam biti potrebno 30-ak minuta vožnje. Državnim cestama stići ćete dolazite li i iz smjera Bjelovara, Križevaca, Čazme ili Ivanić-Grada (čvor na autocesti A3 udaljen je 30-ak kilometara; pogodan za naše goste koji dolaze iz smjera Slavonije).

Za pregled karte te više informacija kako nas možete kontkirati, pogledajte našu Kontakt stranicu.